3 grote veranderingen in de sociale zekerheid die u in 2023 aanzienlijk zullen beïnvloeden - sommige zijn overweldigend positief, maar andere zijn een allegaartje

20 Dec 2022

3 grote veranderingen in de sociale zekerheid die u in 2023 aanzienlijk zullen beïnvloeden - sommige zijn overweldigend positief, maar andere zijn een allegaartje

3 grote veranderingen in de sociale zekerheid die een aanzienlijke impact op u zullen hebben in 2023 - sommige zijn overweldigend positief, maar andere zijn een allegaartje

Aangezien miljoenen Amerikanen ongetwijfeld 1 januari 2023 markeren met resoluties voor zelfverbetering voor het komende jaar, ook het belangrijkste sociale vangnet van de federale overheid zal veranderingen ondergaan.

Het nieuws is vooral goed voor degenen die al geld van het programma ontvangen. Met extra verhogingen kunnen ontvangers gelijke tred houden met de door inflatie veroorzaakte kosten voor voedsel, gas en andere dagelijkse uitgaven.

Maar voor iedereen die nog contributie betaalt? De veranderingen zijn misschien wat minder welkom. Dit is wat ze voor u kunnen betekenen, of u nu tientallen jaren met pensioen gaat of nog tientallen jaren verwijderd bent van uw pensioen.

Mis het niet

Beter dan NFT's: je hoeft niet superrijk te zijn om een ​​stuk van een Pablo Picasso te bezitten. Hier leest u hoe u de kunstmarkt betreedt

Amerikanen betalen bijna 40% meer aan woningverzekeringen in vergelijking met 12 jaar geleden - zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

Je zou de verhuurder kunnen zijn van Walmart, Whole Foods en CVS (en op kwartaalbasis forse inkomsten uit de supermarkt kunnen verzamelen)

Aanpassing van de kosten van levensonderhoud: laten we een COLA nemen

De meest impactvolle verandering in 2023 is de aanpassing van de kosten van levensonderhoud van 8,7%, of COLA. Als u bijvoorbeeld $ 2.000 per maand ontvangt van de sociale zekerheid, stijgt de maandelijkse uitbetaling naar $ 2.174 per maand.

De COLA van 2023 markeert de hoogste procentuele stijging sinds de stijging van 11,2% in 1981, en is gekoppeld aan de zinderende inflatiedruk die de dagelijkse kosten voor elke Amerikaan heeft opgedreven.

Wacht tot het maximum, haal het maximum

Het komende jaar is de regering van plan geduldige Amerikanen te belonen die wachten met het claimen van hun uitkering totdat ze de volledige pensioengerechtigde leeftijd (FRA) van 67 jaar hebben bereikt. cheques stijgen volgend jaar met ongeveer $ 140 per maand.

Maar degenen die wachten met het claimen van hun uitkering tot 67 jaar, zullen hun maandelijkse cheques zien stijgen met $ 282 tot $ 3.627 per maand.

Lees meer: ​​laat uw zuurverdiende geld groeien zonder de wankele aandelenmarkt met behulp van deze eenvoudige alternatieven

De socialezekerheidsadministratie heeft de stijging van de kosten van levensonderhoud gekoppeld aan de consumentenprijsindex. Dus hoewel de grote COLA onvermijdelijk was, is hij toch welkom.

Verhaal gaat verder

Maar vergeet niet dat deze verhogingen de begunstigden waarschijnlijk niet zullen helpen om de extra gemaakte kosten in 2022 terug te verdienen. De inflatie is de afgelopen weken weliswaar aan het afnemen, maar blijft hoog genoeg dat de Federal Reserve nog steeds renteverhogingen plant in 2023.

Hogere verdieners zullen meer betalen

Nu het gemengde nieuws (afhankelijk van uw inkomensklasse.) Omdat de sociale zekerheid het grootste deel van haar geld uit loonheffingen haalt, zal het programma dieper graven in de loonstrookjes van grootverdieners.

Vóór 2023 bedroegen de maximale inkomsten onderworpen aan socialezekerheidsbelasting $ 147.000.

Vanaf volgend jaar moeten werknemers die meer dan $ 160.200 verdienen belasting betalen over een extra inkomen van $ 13.200.

Volledige pensioenleeftijd blijft hetzelfde

Als het om sociale zekerheid gaat, blijft het systeem geduld belonen. De volledige pensioenleeftijd van 67 jaar blijft volgend jaar hetzelfde.

En de maximale uitkeringswijzigingen die plaatsvinden aan de oudere kant van het leeftijdsspectrum van de begunstigden bevestigen alleen maar de waarde om te wachten totdat u absoluut sociale zekerheid nodig heeft. Terwijl senioren op 62-jarige leeftijd gebruik kunnen maken van hun socialezekerheidsuitkering, levert uitstel u steeds meer geld per maand op.

Door simpelweg te wachten met claimen tot uw 67e kunt u een tegoed voor uitgestelde pensionering verdienen van maximaal 8% van uw jaarlijkse uitkering bovenop het maximale uitkeringsbedrag.

Houd er rekening mee dat het ook de moeite waard is om opties voor echtgenoten en nabestaanden te onderzoeken, inclusief huidige gehuwde paren die eerst de uitkering van de laagste verdiener nemen en de uitkering van de hoogste verdiener uitstellen. Het AARP Social Security Resource Center is een nuttige bron voor het begrijpen van tijdlijnen voor sociale zekerheid.

Wat nu te lezen

Buiten hete inflatie gooit pensioenplannen van Amerikanen in de war - hier leest u hoe u weer op het goede spoor komt

'Houd je geld vast': Jeff Bezos zegt dat je misschien nog eens moet nadenken over het kopen van een 'nieuwe auto, koelkast of wat dan ook' - hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Hier zijn 3 eenvoudige geldbewegingen om uw bankrekening nu een boost te geven

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.