'De wereld zou zich zorgen moeten maken': Saudi Aramco - 's werelds grootste olieproducent - gaf een ernstige waarschuwing over 'extreem lage' capaciteit. Hier zijn 3 energievoorraden voor bescherming

20 Dec 2022

'De wereld zou zich zorgen moeten maken': Saudi Aramco - 's werelds grootste olieproducent - gaf een ernstige waarschuwing over 'extreem lage' capaciteit. Hier zijn 3 energievoorraden voor bescherming

'De wereld zou zich zorgen moeten maken': Saudi Aramco - 's werelds grootste olieproducent - gaf een ernstige waarschuwing over 'extreem lage' capaciteit. Hier zijn 3 energievoorraden ter bescherming

De wereldwijde oliemarkt blijft krap volgens Saudi Aramco, de grootste olieproducent ter wereld. En dat voorspelt niet veel goeds voor een wereld die nog steeds sterk afhankelijk is van fossiele brandstoffen.

“Vandaag is er een extreem lage reservecapaciteit”, zei Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco, op een recente conferentie in Londen. "Als China zich openstelt, [de] economie begint te verbeteren of de luchtvaartindustrie om meer vliegtuigbrandstof begint te vragen, zal deze reservecapaciteit worden uitgehold."

Nasser waarschuwt dat de olieprijzen weer snel kunnen stijgen.

“Als je die reservecapaciteit uitholt, zou de wereld zich zorgen moeten maken. Er zal geen ruimte zijn voor enige hapering — enige onderbreking, onvoorziene gebeurtenissen waar ook ter wereld.”

Als u de mening van Nasser deelt, zijn hier drie olieaandelen waarop u kunt wedden. Wall Street ziet ook voordelen in dit trio.

Mis het niet

Beter dan NFT's: je hoeft niet superrijk te zijn om een ​​stuk van een Pablo Picasso te bezitten. Hier leest u hoe u de kunstmarkt betreedt

Wilt u uw kleingeld investeren, maar weet u niet waar u moet beginnen? Probeer deze app voor gratis beleggen vóór 31 december en ontvang $ 20

Je zou de huisbaas kunnen zijn van Walmart, Whole Foods en Kroger (en op kwartaalbasis forse inkomsten uit de supermarkt kunnen verzamelen)

Schel

Shell (NYSE:SHEL), met hoofdkantoor in Londen, is een multinationale energiegigant met vestigingen in meer dan 70 landen. Het produceert ongeveer 3,2 vaten olie-equivalent per dag, heeft belangen in 10 raffinaderijen en verkocht vorig jaar 64,2 miljoen ton vloeibaar aardgas.

Het is ook een nietje voor wereldwijde investeerders. Shell is genoteerd aan de London Stock Exchange, Euronext Amsterdam en de New York Stock Exchange.

De op de NYSE genoteerde aandelen van het bedrijf zijn tot nu toe met 27% gestegen.

Piper Sandler-analist Ryan Todd ziet een kans in de olie- en gassupermajor. Vorige maand herhaalde de analist een 'overweight'-advies op Shell en verhoogde hij zijn koersdoel van $65 naar $71.

Gezien het feit dat Shell vandaag rond $ 56 per aandeel handelt, impliceert het nieuwe koersdoel van Todd een potentiële stijging van 27%.

Verhaal gaat verder

Chevron

Chevron (NYSE:CVX) is een andere olie- en gasgrootmacht die profiteert van de grondstoffenhausse.

Voor het derde kwartaal rapporteerde het bedrijf een winst van $11,2 miljard, een stijging van 84% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet en andere bedrijfsopbrengsten bedroegen $ 64 miljard voor het kwartaal, een stijging van 49% op jaarbasis.

Lees meer: ​​laat uw zuurverdiende geld groeien zonder de wankele aandelenmarkt met behulp van deze eenvoudige alternatieven

In januari keurde de raad van bestuur van Chevron een verhoging van het driemaandelijkse dividendpercentage met 6% goed tot $ 1,42 per aandeel. Dat levert het bedrijf een jaarlijks dividendrendement op van 3,3%.

Het aandeel heeft ook een mooie rally doorgemaakt, met een stijging van 44% in 2022.

Morgan Stanley-analist Devin McDermott heeft een 'equal weight'-rating op Chevron (niet de meest bullish rating) maar verhoogde in oktober het koersdoel van $193 naar $196. Dat impliceert een potentiële stijging van 14% ten opzichte van de huidige niveaus.

Exxon Mobil

Met een marktkapitalisatie van meer dan $430 miljard is Exxon Mobil (NYSE:XOM) groter dan Shell en Chevron.

Het bedrijf kan bogen op de sterkste koersprestaties van de drie in 2022 — Exxon-aandelen zijn tot nu toe met 67% gestegen.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom beleggers van het aandeel houden: de olieproducerende gigant gutst winsten en cashflow uit in deze grondstoffenprijsomgeving. In de eerste negen maanden van 2022 verdiende Exxon $ 43,0 miljard aan winst, een enorme stijging ten opzichte van de $ 14,2 miljard in dezelfde periode een jaar geleden. De vrije kasstroom bedroeg $ 49,8 miljard voor de eerste negen maanden, vergeleken met $ 22,9 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Solide financiële gegevens stellen het bedrijf in staat geld terug te geven aan investeerders. Exxon keert driemaandelijkse dividenden uit van 91 cent per aandeel, wat neerkomt op een jaarlijks rendement van 3,4%.

Jefferies-analist Lloyd Byrne heeft een koopadvies op Exxon en een koersdoel van $133, ongeveer 25% boven het huidige koersdoel van het aandeel.

Wat nu te lezen

'Houd je geld vast': Jeff Bezos zegt dat je misschien nog eens moet nadenken over het kopen van een 'nieuwe auto, koelkast of wat dan ook' - hier zijn 3 betere recessiebestendige aankopen

Amerikanen betalen bijna 40% meer aan woningverzekeringen in vergelijking met 12 jaar geleden - zo kunt u minder uitgeven aan gemoedsrust

'Rich Dad'-auteur Robert Kiyosaki dringt er bij investeerders op aan om papieren activa te dumpen - in plaats daarvan houdt hij van deze echte activa

Dit artikel geeft alleen informatie en mag niet worden opgevat als advies. Het wordt geleverd zonder enige vorm van garantie.