'Load Up', zegt Jim Cramer over deze 2 'Strong Buy'-aandelen in de gezondheidszorg

20 Dec 2022

'Load Up', zegt Jim Cramer over deze 2 'Strong Buy'-aandelen in de gezondheidszorg

Tegen een achtergrond van stijgende inflatie, een vertragende economie en aanhoudende renteverhogingen, zegt Jim Cramer van CNBC dat het belangrijker dan ooit is om naar het afgelopen jaar te kijken en te zien wat werkte. Kortom, welke aandelen zijn erin geslaagd om de beren te overwinnen.

Binnen de componenten van de S&P 500 waren energie en nutsbedrijven segmenten die de bredere markt hebben verslagen, en over het algemeen ook die van de gezondheidszorg.

Maar aandelen in de gezondheidszorg zijn natuurlijk een gevarieerd stel, en variëren van Big Pharma tot ziekenhuisexploitanten tot fabrikanten van medische hulpmiddelen tot kleine biotechbedrijven om nog geen omzet te behalen. Maar op dit moment, zegt de Mad Money-host, is het duidelijk wat de markt wil van alle aandelen die worden aangeboden.

“Wall Street houdt van winstgevende bedrijven met consistente resultaten, mooie dividenden en redelijk gewaardeerde aandelen”, zei hij. En de zorgsector heeft er een paar; "saaie, consistente operators met goedkope voorraden" - dit waren de winnaars van 2022. En zulke namen zullen het blijven doen, volgens Cramer.

Laten we met dit in gedachten eens kijken naar twee grote, betrouwbare namen. Cramer denkt dat investeerders nu moeten beginnen. We hebben de TipRanks-database gebruikt om te zien of de analisten van Street het eens zijn met deze keuzes. Het blijkt dat elk aandeel de afgelopen drie maanden voldoende bullish calls heeft ontvangen om het een consensusbeoordeling "Strong Buy" te geven.

Humana Inc. (HUM)

Als u op zoek bent naar grote, winstgevende giganten in de gezondheidszorg, hoeft u niet verder te zoeken. Humana, de eerste keuze van Cramer, behaalde vorig jaar de 41e plaats op de Fortune 500-lijst en is momenteel de op drie na grootste zorgverzekeraar van de VS.

Het helpt in het huidige klimaat ook dat het grootste deel van Humana's inkomsten wordt gegenereerd uit door de overheid gesponsorde programma's, die het bedrijf voorzien van een regelmatige en betrouwbare inkomstenstroom waar maar weinigen aan kunnen tippen. En in het moeilijke huidige klimaat is dat een echte zegen geweest, zoals duidelijk te zien was in het laatste inkomstenrapport.

Verhaal gaat verder

De omzet in het derde kwartaal groeide met 10,16% op jaarbasis tot $ 22,80 miljard, gestimuleerd door een toename van Medicare Advantage-leden en premies. Vooral de bottom-line prestatie was indrukwekkend; bijvoeglijk naamwoord De winst per aandeel steeg met 42% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op $ 6,88, ver boven de $ 6,28 die door de analisten werd verwacht. Humana kondigde ook een versneld aandeleninkoopprogramma van $ 1 miljard aan, dat naar verwachting in het vierde kwartaal zal worden afgerond.

Cramer noemt HUM-aandelen een "geweldig ommekeerverhaal", en hij is niet de enige met zijn optimistische kijk. Morgan Stanley-analist Michael Ha ziet het bedrijf ook in een sterke positie op weg naar 2023.

"Wij geloven dat de investeringen van Humana in 2023 hebben geleid tot een ongekende verbetering in de uitkeringsrijkdom die we in het verleden niet hebben gezien bij een traditioneel MA-plan (met een marktaandeel van ten minste 5%)... Vooruitkijkend zien we niet alle swingfactoren zijn materieel genoeg om Humana van koers te doen raken wat betreft 2023G EPS en te geloven dat de groei van het ledenaantal in 2023 het begin markeert van een steeds krachtiger meerjarig winstgroeiverhaal," meende Ha.

Hiertoe beoordeelt Ha dat HUM aandelen een Overweight (d.w.z. Buy) deelt, ondersteund door een koersdoel van $620. Hoe vertaalt zich dit naar beleggers? Er is een stijging van ~ 26% ten opzichte van de huidige niveaus. (Klik hier om Ha's staat van dienst te bekijken)

Over het algemeen heeft The Street vertrouwen in het aanhoudende succes van Humana; één analist geeft er de voorkeur aan deze uit te zitten, maar alle 14 andere recente beoordelingen zijn positief, waardoor het aandeel natuurlijk een Strong Buy-consensusbeoordeling krijgt. Met $ 622,73 vertegenwoordigt het gemiddelde doel een jaarrendement van ~ 23%. (Zie Humana-aandelenprognose op TipRanks)

UnitedHealth Group (UNH)

Er zijn er bijna geen die groter of betrouwbaarder zijn dan de volgende door Cramer goedgekeurde voorraad voor de gezondheidszorg, die hij niet voor niets 'best-of-breed' noemt.

UnitedHealth is een van 's werelds grootste inkomstengeneratoren met een marktkapitalisatie van $ 489 miljard. Het aanbieden van gezondheidszorgproducten en verzekeringsdiensten, zijn activiteiten verdeeld in twee verschillende segmenten; UnitedHealthcare, dat zorgverzekeringen aanbiedt, en Optum, een leverancier van data- en technologiediensten.

Als leidende speler in een groeiende wereldwijde zorgverzekeringssector, is het geen verrassing dat het aandeel in negen van de afgelopen 10 jaar, inclusief 2022, beter heeft gepresteerd dan de S&P 500.

In het meest recent gerapporteerde kwartaal, voor Q3, groeide de omzet met 12% op jaarbasis tot $80,9 miljard, waarbij zowel Optum als UnitedHealthcare een groei met dubbele cijfers lieten zien. bijvoeglijk naamwoord De winst per aandeel van $ 5,79 steeg met 28% ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden, terwijl het ook de straatvoorspelling van $ 5,43 overtrof. Het bedrijf verhoogde ook de vooruitzichten voor de nettowinst voor het volledige jaar 2022.

Wat het dividend betreft, levert de huidige kwartaaluitbetaling van $ 1,65 een bescheiden 1,26% op, maar de dividenduitkeringsratio zal dit jaar slechts ongeveer 30% bedragen. Dit geeft het bedrijf voldoende geld voor mogelijke toekomstige uitbreidingsprojecten en om zijn schulden af ​​te lossen. Het zou het bedrijf ook in staat kunnen stellen om het dividend in de komende jaren te verhogen.

Dit aandeel heeft de aandacht getrokken van 5-sterrenanalist George Hill, van Deutsche Bank, die schrijft: "UNH heeft een lange staat van dienst van te weinig beloven en te veel waarmaken... We blijven het bedrijf zien als het defensieve naam van hoge kwaliteit op het gebied van large-cap gezondheidszorg, gezien de toenemende diversificatie van UNH in complementaire bedrijven en de voortdurende erosie van risico's op het gebied van regelgeving, wat wordt weerspiegeld in de premie die we hebben toegekend in onze target multiple."

Alles bij elkaar beoordeelt Hill UNH-aandelen als kopen, terwijl zijn koersdoel van $ 615 suggereert dat aandelen het komende jaar 17% hoger zullen stijgen. (Klik hier om Hill's staat van dienst te bekijken)

Over het algemeen houden andere analisten ook van wat ze zien. 11 Buys en 3 Holds tellen op tot een Strong Buy-consensusbeoordeling. Op basis van het gemiddelde koersdoel van $ 602,64 ligt het opwaartse potentieel rond de 15%. (Zie UnitedHealth-aandelenprognose op TipRanks)

Als u goede ideeën wilt vinden voor aandelen die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld, gaat u naar TipRanks' Best Stocks to Buy, een onlangs gelanceerde tool die alle inzichten van TipRanks over aandelen verenigt.

Disclaimer: de meningen in dit artikel zijn uitsluitend die van de aanbevolen analist. De inhoud is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is erg belangrijk om uw eigen analyse uit te voeren voordat u een investering doet.