'Tijd om deze nachtmerrie te beëindigen': analist Dan Ives zegt dat Elon Musk waarschijnlijk zal aftreden van Twitter, aangezien het bedrijf op schema ligt om ongeveer $ 4 miljard te verliezen

20 Dec 2022

'Tijd om deze nachtmerrie te beëindigen': analist Dan Ives zegt dat Elon Musk waarschijnlijk zal aftreden van Twitter, aangezien het bedrijf op schema ligt om ongeveer $ 4 miljard te verliezen

Een brede bearmarkt heeft de S&P 500 dit jaar met meer dan 20% doen dalen, waarbij snelgroeiende technologieaandelen het slechtst presteerden toen centrale banken wereldwijd de rentetarieven verhoogden om de inflatie te bestrijden.

De Tesla van Elon Musk is het perfecte voorbeeld. De aandelen van de EV-gigant zijn in 2022 met meer dan 62% gedaald, uit vrees dat de vraag naar voertuigen zal afnemen, aangezien stijgende rentetarieven de wereldwijde economische groei temperen.

En Tesla heeft het afgelopen jaar ook te maken gehad met een andere 'overhang': het besluit van Musk om Twitter te kopen voor $ 44 miljard en ongeveer $ 40 miljard aan Tesla-aandelen te verkopen.

Techanalist Dan Ives van Wedbush is van mening dat de overname de "meest overbetaalde" in de geschiedenis van de technische ruimte was, en hij beweert dat Musk Tesla gebruikt om te financieren wat zou kunnen zijn $ 4 miljard per jaar aan "rode inkt" op Twitter.< /p>

Maar hij zei maandag dat er misschien nog hoop is voor de EV-leider, aangezien Musk, die onlangs zijn titel als 's werelds rijkste persoon verloor, waarschijnlijk zal aftreden als Twitter-CEO na een nieuwe Twitter-peiling die hij zondag uitbracht.

/p>

Musk vroeg zijn meer dan 122 miljoen volgers of hij "af moest treden als hoofd van Twitter", waarbij hij zei dat hij "zich aan de resultaten zou houden", en 57,5% antwoordde "Ja".

Als de miljardair doorzet, moet hij zich volgens Ives in staat stellen zich weer op Tesla te concentreren.

“Het lijkt erop dat Musks heerschappij als CEO van Twitter ten einde zal komen en dus een groot positief punt zal zijn voor het aandeel van Tesla dat deze albatros langzaamaan uit het verhaal begint te verwijderen”, schreef Ives. "Tijd om deze nachtmerrie als CEO van Twitter te beëindigen."

Tesla noteerde tijdens de ochtendhandel maar liefst 4% hoger, maar maakte zijn winst snel weer ongedaan en staat nu meer dan 2,5% lager.

Een wilde rit als CEO

De overname van Twitter door Musk was allesbehalve saai.

Na een maandenlange "zal hij, zal hij niet"-saga, werd Musk gedwongen Twitter te kopen voor zijn initiële biedprijs van $ 54,20 per aandeel - of $ 44 miljard - en hij zadelde het bedrijf al snel op met miljarden schulden.

p>

Nu moet Twitter ongeveer $ 1,2 miljard aan jaarlijkse rentebetalingen doen, en om dat te doen moet Musk kosten besparen en inkomsten verhogen.

Verhaal gaat verder

De CEO van de miljardair koos ervoor om vorige maand een nieuw verificatieplan van $ 8 per maand te lanceren om dit te helpen bereiken, maar het ging al snel mis. Trollen profiteerden van het nieuwe aanbod door zich voor te doen als bedrijven en beroemdheden. Ives zei dat het "mislukte" plan ervoor zorgde dat adverteerders "naar de heuvels renden".

En nu betaalt Musk naar verluidt geen huur in sommige kantoren van Twitter in San Francisco en verkoopt hij activa, waaronder espressomachines en sculpturen, in een poging om kosten te besparen.

De CEO van de miljardair heeft ook kritiek gekregen omdat hij schijnbaar tegen zijn agenda van vrije meningsuiting inging sinds hij Twitter kocht, werknemers ontsloeg die hem online bekritiseerden en dreigde degenen die informatie naar de media lekken, voor de rechter te slepen.

Musk heeft ook journalisten geschorst - en vervolgens hersteld - die informatie deelden over een Twitter-account genaamd @ElonJet dat de bewegingen van privéjets volgt.

Ives zei dat dit alles "een blauw oogmoment voor Musk was en een grote overhang op de voorraad van Tesla." Maar als Musk "de kamer begint te lezen" en besluit af te treden als CEO van Twitter, stelt hij dat het "een grote stap voorwaarts" zal zijn.

Ives blijft optimistisch over het fundamentele verhaal van Tesla, ondanks mogelijke problemen met de vraag, en zegt dat de aandelen volgend jaar rond deze tijd $ 250 waard kunnen zijn.

Dit verhaal stond oorspronkelijk op Fortune.com

Meer van Fortune: Mensen die hun COVID-vaccinatie hebben overgeslagen, lopen een groter risico op verkeersincidentenElon Musk zegt dat uitgejouwd worden door Dave Chapelle-fans 'een primeur voor mij was in het echte leven', wat suggereert dat hij zich bewust is van het opbouwen van terugslag Gen Z en jonge millennials hebben ontdekt een nieuwe manier om luxe handtassen en horloges te betalen - samenwonen met mama en papa Meghan Markle's echte zonde die het Britse publiek niet kan vergeven - en Amerikanen niet kunnen begrijpen